Turisme i salut mental

Com t’afecta el model turístic actual?

13 de gener de 2024 de 10h30 a 13h a l’ateneu de Figueres

T‘esperem a la jornada sobre TURISME I SALUT MENTAL per detectar què és allò que ens fa mal del model turístic actual.

INSCRIPCIONS AQUÍ

Ens enfrontem en l’actualitat a una crisi de caràcter multidimensional que planteja un seguit de reptes que es recullen a diferents agendes a escala nacional i internacional. El turisme, un dels actuals motors econòmics de l’Empordà, no queda exempta de debat. Arreu de la Costa Brava, la capacitat de gestionar un model turístic sostenible i resilient amb el territori es veu condicionada per diverses dinàmiques i tendències locals i globals que generen impactes en els àmbits econòmics, socials i mediambientals. A més a més, cada cop és més visible l’efecte que poden tenir aquests impactes, no només en el paisatge i el territori, sinó també en els cossos i les ments de les persones que hi habitem, especialment de les persones més joves. 

Aquestes dinàmiques, tot i la seva càrrega negativa a primer cop d’ull, estan generant noves tendències socials que poden suposar una oportunitat per repensar els atractius turístics, si es vol augmentar el potencial de les activitats vinculades amb aquest sector i també amb el patrimoni rural, que hi està directament vinculat. 

Per tot això, volem posar de manifest la importància d’abordar qüestions relacionades amb l’impacte del turisme de les persones que habiten l’Empordà i la gestió del turisme local i rural, des d’una mirada on els diversos agents (sector econòmic, població, administracions, educadores, gent jove, etc.) construeixin un posicionament compartit des del qual actuar. Unes bases comunes que facilitin l’adaptació als canvis d’un context global que exigirà respostes provinents des de diversos àmbits i que només serà efectiu si aconseguim elaborar una visió conjunta i compartida. 

En aquesta direcció, us convidem a la Jornada de diagnosi participativa sobre Turisme i Salut Mental el proper 13 de gener de 2024 a l’Ateneu de Figueres amb l’objectiu de:

  • Entendre les dinàmiques conflictuals i els impactes en la salut mental que genera el model turístic a l’Empordà posant èmfasi en la gent més jove (de 16 a 35 anys). 
  • Abordar i facilitar la transformació dels conflictes de forma constructiva, creativa i noviolenta.

Vine i participa en la recerca i el debat sobre els impactes del model turístic en la nostra salut des d’una mirada regenerativa, dins l’àmbit de la participació ciutadana!

INSCRIPCIONS AQUÍ

Vull veure què passa a la comunitat de whatsapp de Pegàs de Foc...

RESERVA'T LES DATES

LLIGA EFERVESCENT LOL
La primera competició de League of Legends a La Garrotxa! De febrer a juny, 2024.

IMPULSLAB
Espai de cor i de creativitat on compartir experiències, desitjos i processos de creació artística. Fins al juny al Núria Social d'Olot!

EN BREU MÉS ACTIVITATS!
Estigues al cas de tot el que passa a Pegàs de Foc!